Az Ippon Judo Tatabánya több sportolója is remekelt a hétvégén a judoversenyeken, egyikük, Keller Rebeka a varsói olimpiai kvalifikációs tornára is eljutott. A Kemma beszámolója.




Az Ippon Judo SE Tatabánya a közösségi oldalán közölte, hogy több versenyzője is Nemesvámosra utazott az Észak-dunántúli Regionális Judo Szövetség nyílt rangsorversenyére. A Veszprém melletti településre a diák korosztályos fiatalok is ellátogattak, hogy kipróbálhassák magukat. A négy tatabányai induló két arany- és két ezüstérmet szerzett a versenyen – Molnár Gergő (diák B, 38 kg) és Balogh-Horváth Botond (diák C, 36 kg) a dobogó első, Gányai-Vass Nóra (diák C, 40 kg) és Gál Viktória Flóra (diák B, 45 kg) pedig a második fokára állhatott.




Az ifjúsági korcsoportban Miklósvölgyi Máté indult a 73 kilogrammban, ahol aranyérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban Szatyina Ákos a 46 kilogrammosok között első lett. A serdülők között Gál Albert 66 kilogrammban és Verdes Bálint 81 kilogrammban a dobogó harmadik fokára állhatett fel. Szatyina Ákos a 46 kilósok között ugyan érmet nem szerzett, de teljesítményével ötödik lett.




A hétvégén Varsó sem maradt judo nélkül. Az Ippon Judo Tatabánya versenyzője, Keller Rebeka – aki néhány napja a Győrben megrendezett European Openen ezüstérmes lett – is elindult a lengyel fővárosban megrendezett olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon. Csernoviczki Csaba 52 kilogrammban induló tanítványa az első körben erőnyerő volt, a másodikban pedig hosszabbításban sikerült nyernie a lengyel Cieslik ellen. A folytatás már nem sikerült olyan jól, a negyeddöntőben az olasz Castagnola le tudta győzni Rebekát, a vigaszágon a francia Cuq bizonyult jobbnak, így az Ippon Judo Tatabánya versenyzője a hetedik helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Kemma
Zetovics Márió írása)