Február harmadik hétvégéjén Szegeden szerepeltek a Pécsi VSK judósai, több korosztály versenyzői is tatamira léptek a Városi Sportcsarnokban.




Az ifjúsági országos bajnokságon Máj Veronika (57 kg) és Takács Ábel (90 kg) az ötödik, Pergel Tamás (60 kg) és Kisföldi László (55 kg) a hetedik helyen zárta a küzdelmeket. Az ifi ob után következett az Első Beton felnőtt és junior nyílt Magyar Kupa, egyben válogatóverseny, amelyen Kenderesi Péter a 100 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre, és a dobogó legfelső fokára állhatott. Ugyanitt Horváth Dorina (70 kg) és Máj Veronika (57 kg) ötödik, Pergel Tamás (60 kg) helyezést ért el.

„Az eredményekben van hiányérzetem, az ifibajnokságon jó lett volna egy két érem, ez ma nem sikerült, de a munkában jó irányba haladunk – értékelt Kersics Antal szakmai vezető. – Jó iramú mérkőzések és kreatív megoldások vannak versenyzőink mögött. A sportolók törekedtek betartani az edzői utasításokat. Kenderesi Péter mérkőzései sok új mozdulattal gazdagodtak, de a jól bevált utat nem hagyjuk el.”




Vasárnap, ugyancsak Szegeden serdülő és diák nyílt regionális verseny következett, amelyen mindhárom korosztályban szerepeltek a PVSK judoszakosztályának versenyzői, tizenkét indulójuk lépett tatamira. Szerb, román ellenfelekkel is küzdöttek, ez a nap többnyire a lányoknak hozott szép eredményeket, három arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel tértek haza a pécsiek.


Aranyérmes:
Nagy-Ilonczai Natália (diák A, 50 kg), Járányi Bíborka (diák B, +49 kg), Köbli Miklós (diák B, 41 kg.)
Ezüstérmes: Radvánszky Júlia (diák A, +56 kg)
Bronzérmes: Kelemen Antónia (diák A, 32 kg), Szentpéteri Emese (diák B, 44 kg), Szentpéteri Flóra (diák B, 44 kg)
Ötödik helyezett: Kádár Bálint Magor (diák B)




„A kétnapos versenyen, amelyen több mint ezer versenyző mérettette meg magát, az első napon az ifik és a felnőttek versenyén Észak-Korea, Zambia, Madagaszkár, Marokkó, Guinea, Románia, Moldova, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország versenyzői is tatamira álltak, a PVSK csapata összesítésben hatodik lett – tájékoztatott Kersics Antal. – Minden elismerésem azoknak a sportolóknak, akik még az estébe nyúló küzdelmekben is odatették magukat, és keményen küzdöttek. A serdülő Szentpéteri Flóra este fél hétkor lépett utoljára tatamira, és bronzéremmel zárta a versenyt. Egy regionális verseny mindenképpen jó terep arra, hogy más régiók, és az általuk meghívott nemzetek, hazai klubok versenyzői ne csak az országos versenyeken találkozzanak. Minden küzdelemből lehet és kell is tanulni. A küzdelmek után rögtön megbeszéljük versenyzőnkkel mi az, amit tennie kell a következő meccsén, hogy még pontosabban, eredményesen tudja visszaadni az edzésen tanultakat. Voltak, akiktől eredményt vártunk. A fent említett versenyzők eredményeiben nagyon bíztunk, hiszen az előző versenyeken is jól szerepeltek és voltak, akik még az út elején tartanak. Folytatjuk a felkészülést, tovább dolgozunk a sikerekért.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK
)