Eredményes versenyhétvégét zárt Szegeden a Békés Megyei Kano Judo SE, Gyáni János tanítványai érmekkel tértek haza.




Szombaton került sor az ifjúságiak országos bajnokságára, majd ezt követte délután a felnőtt és junior Magyar Kupa.

Az ifjúsági országos bajnokságon két békéscsabai versenyző indult az egyesületből, a 70 kilogrammban a klub új reménysége, Botos Lujza állt tatamira, első éves ifjúságiként. Lujza előbb egy gyönyörű, ippont érő dobással, majd egy vazari dobást követően leszorítással múlta felül ellenfelét. Győzelmeivel a döntőbe kvalifikálta magát, ahol riválisával találta szemben magát. A fináléban taktikai hibát követett el, így a fiatal tehetség ezüstéremmel tért haza.

A +90 kilogrammban Petrovszki Márk egy hatalmas, ippont érő dobást követően a döntőbe jutásért küzdhetett. Az elődöntőben hibázott, így a bronzéremért folytatta a küzdelmet. A bronzmeccsen a csabai versenyző határozottan irányított, majd technikás, ippon értékű dobással győzött. Márk fantasztikus versenyzéssel, bronzéremmel zárta a bajnokságot.

A Békés Megyei Kano Judo SE testvéregyesülete, a gyomaendrődi Bushido Judo SE is eredményesen szerepelt. A +70 kilogrammban Kertész Lívia felül akarta múlni a tavalyi bajnoki ezüstérmét, de ez nem volt az ő versenynapja. Négy ippon értékű győzelmet követően bronzéremmel tért haza. A 46 kilogrammban Buza Péter szép versenyzéssel a pontszerző ötödik helyen végzett, Jónás Zalán a 66 kilogrammban első éves ifiként helyezetlenül zárt.




Délután a felnőtt és junior nyílt Magyar Kupán a 66 kilogrammban a Békés Megyei Kano Judo SE ukrán versenyzője, Artem Horban új súlycsoportban lépett tatamira. A tehetség csodálatos versenyzéssel söpört végig a mezőnyön, technikás judójára többen felfigyeltek, két ippongyőzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát. A fináléban riválisa első hibáját kihasználva győzött ipponnal és lett az aranyérem tulajdonosa.

A 70 kilogrammban az egyesület egyik kiemeltje, Sóczó Rebeka remek mentalitással dolgozott a verseny során. Két gyors ippongyőzelmet követően a döntőben észak-koreai ellenféllel küzdhetett. A finálét Rebeka uralta, majd egy sikertelen földharctechnikát követően alulmaradt, így ezüstéremmel zárta a versenyt.

A +100 kilogrammban Kara Bence méretette meg magát, első éves juniorként. Szép versenyzéssel és egy győzelemmel, végül a pontszerző ötödik helyen végzett.

A csabai klub az ifjúsági országos bajnokság hetvenhat egyesületből tizennyolcadik, a Magyar Kupán negyvenkét egyesületből tizenötödik lett a pontversenyben.

Vasárnap nyílt regionális versenyt is rendeztek Szegeden, az egyesület válogatottja, Csikós László szép versenyzést és egy technikás győzelmet követően ezüstéremmel tért haza. Gajdács Ábel korábbi diák országos bajnokként, hosszú felépülés után tért vissza a versenyzéshez. Két ippongyőzelmet követően ezüstéremmel lett gazdagabb. Az egyesület ukrán versenyzője, Polina Ocskur új súlycsoportban két győzelemmel ezüstérmes lett. Fridl Károly az egyik legnépesebb súlycsoportban egy győzelemmel helyezetlenül zárt. Buza Péter (Bushido Judo SE) csodálatos versenyzéssel, három győzelemmel ezüstérmet szerzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Békés Megyei Kano Judo SE)