Szegeden rendezték meg az ifjúsági országos bajnokságot, amelyen több diósgyőri versenyző is tatamira lépett. A piros-fehérek közül Hoó Fédra magabiztosan védte meg címét, Cserpák Fruzsina, Ponevács Zoltán, Bak Balázs és Csermák Dániel is dobogóra állhatott.




Hetvenhat egyesület kétszázhatvanhat versenyzője – köztük nyolc piros-fehér judós – vett részt a február harmadik hétvégéjén rendezett korosztályos judobajnokságon. A DVTK szakosztálya nem a legjobb előjelekkel várta a megmérettetést, hiszen sok versenyző betegség miatt nem tudott elindulni. A csapat egészséges része viszont szépen küzdött és kihozta magából a maximumot.

A diósgyőriek ifjúsági válogatottja, Hoó Fédra magabiztosan védte meg bajnoki címét a 63 kilogrammban, minden mérkőzését ipponnal nyerve állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A serdülő válogatott Cserpák Fruzsina is magabiztos versenyzéssel jutott el a 48 kilogrammosok döntőjéig, többszörös Európa-kupa-érmes honvédos ellenfele tudta csak megállítani, minimális különbséggel. A sérüléséből nemrég visszatért Csermák Dániel szépen küzdve jutott a +90 kilogrammos fináléig, végül ugyan alulmaradt, ám mindezt fél éves kihagyását követően.

A szintén ifjúsági válogatott Ponevács Zoltán hosszas betegségéből felépülve állt tatamira és nyert bronzérmet az 50 kilogrammosok mezőnyében, Bak Balázs pedig jól versenyezve szerezte meg 90 kilogrammban a bronzérmet. A csapatverseny rangsorában a DVTK judósai az előkelő harmadik helyet szerezték meg.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: DVTK)