A csapat egyik edzője, Botka Gábor az Atádhír munkatársának elmondta, hogy a kitűzött célt maradéktalanul teljesítették a nagyatádiak, illetve beszélt arról is, hogy az utánpótlás is szépen fejlődik, a legkisebbek is hozzák az eredményeket.




Számos éremmel és helyezéssel gazdagodott 2023-ban is a Nagyatádi Judo Club, amely 2024-ben már az ötven éves fennállását ünnepli. Erre rangos eseménnyel készülnek, amiről a későbbiekben beszámolunk. Az év utolsó regionális miniversenyén és edzésén Somogyszobon léptek tatamira a sportolók. Itt a legkisebbek versenyeztek a somogyszobi és a lábodi versenyzőkkel.

„Tizenöt nagyatádi indult, legalább tizenegyen a kezdő csoportból, mindannyian kimondottan jó eredményt értek el, ami az utánpótlás szempontjából megnyugtató. tizenöt érmet sikerült elhoznunk” – mondta Botka Gábor, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt négy-öt év kimondottan jó volt a klub részéről, két éve például országosan a harmincnegyedik legeredményesebb egyesület lett az országban, de most is a középmezőny elejére várja a csapatot az eredményeik alapján.

„Az országban van százhúsz egyesület, jó részük nagyobb városokból, mégis folyamatosan jönnek az eredmények – értékelte az edző. – Úgy gondolom, hogy jó évet zártunk, jó helyezéseket értünk el mind a regionális, mind az országos versenyeken, bajnokságokban.”

Mindezt úgy, hogy volt néhány verseny, amin nem tudtak elindulni, főként a betegségek miatt. Az idén februárban kezdődik majd a szezon egy ifjúsági rangsorversennyel, ezt a Szegeden rendezett országos bajnokság követi majd, illetve abban a hónapban rendezik majd meg a Csaba Béla regionális rangsorversenyt is.

Van néhány eredmény, amiről még nem számoltunk be: december elején Mórahalmon Szabó Menyhért a diák C-korcsoportos országos bajnokságon bronzérmet szerzett, illetve november végén Bálizs Balázs a serdülő B-korosztály országos bajnokságán pontszerző helyen végzett, tette ezt úgy, hogy a nála húsz kilogrammal nehezebb ellenfeleit is megizzasztotta.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Atádhír
Simon Tamás írása)