Csíkszentdomokoson versenyeztek a kézdivásárhelyi judósok, akik remek teljesítményük révén több dobogós helyezéssel fejezték be a Szentdomokos-kupa idei kiírását. A hagyományos viadalon Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei klubok vettek részt. A Háromszék beszámolója.




Több mint kétszázötven sportoló révételével rendezték meg a Szentdomokos-kupa újabb kiírását, amelyen a felső-háromszéki Kézdivásárhelyi SE és a Nagy Mózes SK színeiben összesen huszonként sportoló vett részt. A Czifra Attila és Vida Attila által irányított KSE nyolc versenyzőjét (Varga Hunor, Harai Ádám, Harai Dávid, Gál Márton, Berde Ábel, Antal Ákos, Balázsi Bernát, Réti Flórián) nevezte a kupaviadal legkisebb, 2016–2017-es korosztályában, ahol mindenki vívott legalább egy-két mérkőzést, s éremmel a nyakában fejezte be a megmérettetést.

A Nagy Mózes SK részéről Veres László edző tizennégy judokával utazott Csíkszentdomokosra, ahol tanítványai három első, öt második, öt harmadik és egy ötödik helyezést jegyeztek. A 2015–2016-os korosztályban Fogarasi Szilárd (22 kg) és Voina Viktória (26 kg) az első, Voloncs Berta (38) a második, Varga Magor (25 kg) és Tamás Örs (28 kg) a harmadik lett. A 2013–2014-ben születettek között Tamás Zenkő (32 kg) első, Füstös Csongor (24 kg), Voina Alex (30 kg), Kosztándi Ákos (42 kg) második, míg Fogarasi Nimród (24 kg) és Neáguly Csanád (24 kg) harmadik volt. A 2011–2012-es korcsoportban Gazda Bence (30 kg) a második, Balázs Attila (34 kg) a harmadik és Kovács Kadosa (42 kg) az ötödik pozícióban végzett.




Tusnádfürdőn tartották meg a Sólyomkő-kupa harminchatodik kiírását, amelyről nyolc dobogós helyezéssel tértek haza a kézdivásárhelyi judósok. Mérlegük egy első, négy második és három harmadik hely.

Ha december és ha rohamos léptekkel közeledik az esztendő vége, akkor judo Sólyomkő-kupa. Ez nem volt másképp idén sem, több mint négyszáz szlovák, magyar és hazai judoka részvételével rendezték meg Tusnádfürdőn a nagy népszerűségnek örvendő esemény harminchatodik kiadását. A viadalon a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK kis sportolói is ott voltak, mérlegük egy első, négy második és három harmadik helyezés mellett egy hetedik hely volt.

A felső-háromszékiek legjobb eredményét a 2014–2015-ös korosztályban tatamira lépő Tamás Zenkő szállította, aki a 32 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre és az első helyen fejezte be a hagyományos kupaviadalt. Ugyanebben a kategóriában Nyáguly Csanád (26 kg) és Voloncs Berta (36 kg) a dobogó második fokára, Füstös Csongor (24 kg) és Voina Viktória (24 kg) pedig a harmadik fokára állhatott fel. A 2012–2013-as korcsoportban Voina Alex (30 kg) és Gazda Bence (32 kg) sajnos döntőt veszített, így a második helyezettnek járó éremmel vigasztalódott, mellettük Balázs Attila (34 kg) a harmadik helyen zárta a megmérettetést, Kovács Kadosa (42 kg) pedig hetedik volt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Háromszék)