Minden esztendőben hagyomány, hogy a Zalai Hírlap megválasztja az év sportolóit Zala megyében. A több mint ötven éve kezdődött sorozat 2023-ban is folytatódott, a lap sportrovata mellett sporttudósítói, a sportszövetségek felkért képviselői, továbbá a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése adták le voksaikat, és ezen lista alapján hirdettek győzteseket. A Zaol cikke.




A szavazásnál továbbra is az adott naptári esztendőben nyújtott teljesítményeket vettük figyelembe. A legjobbaknak a zalaegerszegi Galeri étteremben adják át az elismeréssel járó kupákat egy később kijelölendő időpontban.

A különféle kategóriákban judós jelölt is volt: a legjobb junior férfi sportolók között Mátéffy Gábor (judo, Zalaegerszegi Judo SE), a legjobb ifjúsági fiú sportolók között Ódor Noel (judo, Zalaegerszegi Judo SE), a legjobb serdülő leány sportolók között Volner Panna (judo, Zalaegerszegi Judo SE) és Takács Nóra (judo, Zalaegerszegi Judo SE), a legjobb serdülő fiú sportolók között pedig Verebi Ákos (judo, Zalaegerszegi Judo SE) kapott jelölést.

A teljes cikk itt olvasható: KLIKK IDE!




Érdekes judoversenyre került sor Pristinában, ahol Mátéffy Gábor, a Zalaegerszegi Judo SE versenyzője is tatamira lépett a karácsonyi ünnepek előtt – írja a Zaol. A jelentős, háromszázezer eurós (mintegy százmillió forintos) összdíjazással a koszovói Pristinában rendezték meg az első Open Európa-bajnokságot. A különlegesség ebben az, hogy a szervezők választották ki azt a két súlycsoportot, amelyben küzdelmeket rendeztek, így a női 57 és a férfi 73 kilogrammos súlycsoportban harcolhattak az érmekért és a pénzdíjakért a kontinens legjobb versenyzői.

Összesen huszonhét ország negyvenkét judósa indult harcba, köztük két magyar fiatal versenyző. A férfi 73 kilogrammban a tizenkilenc éves felnőtt országos bajnoki bronzérmes, junior bajnok Mátéffy Gábor (Zalaegerszegi Judo SE) volt az egyik magyar induló, aki szép győzelemmel kezdett. Macedón ellenfelét két vazari értékű dobással, így végül ipponnal múlta felül. A második körben, a legjobb nyolc közé jutásért azonban már nem bírt a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes bolgár Mark Hrisztovval, de alaposan megizzasztotta ellenfelét.

„Első éves junior versenyzőnknek már a részvétel is hatalmas megtiszteltetés és eredmény volt. Az, hogy ebben a gigaerős mezőnyben mérkőzést tudott nyerni, ez már hatalmas eredménynek számít és nagyon büszkék vagyunk Gáborra” – értékelte versenyzője szereplését ifj. Nagysolymosi Sándor, a ZJSE vezetőedzője.

A viadalon a férfi 73 kilogrammban az Európa-bajnok koszovói Akil Gjakova győzött, a kétszereses vb-ezüstérmes olasz Manuel Lombardo és az Eb-ezüstérmes azeri Hidayat Heydarov előtt. Nem akármilyen nevek...


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Zaol
Kerkai Attila írása
Fotó: ZJSE
EJU, Carlos Ferreira)