Újra a Városi Sportcsarnokban köszöntette legjobbjait a Szolnoki Sportcentrum a sportiskolai évzárón, amelyen a Csillagok háborúja jól ismert dallamai is felcsendültek. A Szoljon beszámolója.




Visszatértek a csillagok! Hiszen Szolnoknak rengeteg sportcsillaga, és majdani, ma még kicsiny csillaga van, de akikben már most pislákol a későbbi, felnőtt sikerek fénye. Ők az elmúlt években kiszorultak hagyományos év végi ünnepi terükből, és a B. Nagy Pál Sportcsarnokban tartották évzáró gálájukat, a Városi Sportcsarnok helyett. Utóbbiba tértek vissza szerdán, hogy megünnepeljék a lassan véget érő évet, és hogy átvehessék méltán kijáró elismerésüket azok, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak 2023-ban.

Ehhez képletesen is csillagokat hívott segítségül a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola. Az egyesület a megnyitó előtt a Star Wars-filmek újragondolásával készített rövidfilmet vetített le a sportolókkal és hozzátartozóikkal megtelt csarnokban. A kivetítőn előbb a koronavírussal terhelt időszakot idézték meg, hogy aztán – a jól ismert dallamokra – annál örömtelibb kontraszttal, az elmúlt év sikereivel mutassák be: mindezek ellenére is kiváló eredményeket értek el a Sportcentrum versenyzői.

S ha már csillagok: a gálának klasszis díszvendége is volt dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó személyében, aki ma már a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese. Ő is segédkezett egyébként átadni a Sportiskola új tablóját még a hivatalos ünnepség előtt. A tablón – a szokásoknak megfelelően – a klub válogatottságig jutó, és országos bajnokságot nyert sportolóinak arcképe kapott helyet, az idein hatvanegy kiválóság látható.




Az évzáró gálán azokat a sportiskolás versenyzőket és edzőiket díjazták, akik 2023-ban magyar válogatott nemzetközi versenyen vettek részt, kerettagjai voltak a nemzeti csapatnak, magyar bajnokságon dobogós helyezést értek el, országos diákolimpiai döntőben dobogós helyezést értek el, illetve azokat, akik a szakosztályvezetők meglátása szerint kiemelkedő sportmunkát végeztek. Ilyen versenyzőkből pedig összesen százhatvankilenc is volt idén!


A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola 2023-as judós díjazottjai

Hoffer Norbert, Mondok Viktória, Kelemen Adél, Tulik Olivér, Molnár Zétény, Csajbók Barnabás, Bernát Sándor, Fazekas Bence, Hajdú Levente és Török Ferenc edző.


Amint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője rámutatott, a sport értékének fokmérője, hogy a koronavírus-járvány, és az annak nyomán adódott számos nehézség ellenére ezerötszáz fölé emelkedett a Sportiskola sportolóinak száma. 2023-ban negyvenegy válogatottja volt az egyesületnek, harminchatan nyertek magyar bajnoki címet és nyolcvanegyen állhattak dobogóra. A Szolnoki Sportcentrum Magyarország egyik legfontosabb vidéki sportszervezete. Bázisa a nemzetközi versenyre készülő válogatottaknak – húzta alá az ügyvezető. „A sport rengeteg olyan dolgot ad, amit más nem tud. Megtanít közösségben élni, tisztességgel nyerni és emelt fővel veszíteni – mondta Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc kiemelte az egészséges életmódra nevelés fontosságát, mint mondta, Szolnokon alapstratégia a gyerekek napi, rendszeres mozgása. Emiatt a város a jövőben is teljes mellszélességgel kiáll a sport mellett.”

Szolnok nagyszerű sportsikerek otthona, a város pedig kiválóan alkalmas a sportolásra, hiszen a város és a kormány biztosítja ennek alapjait – mondta Baji Balázs. A korábbi klasszis hangsúlyozta, a Szolnoki Sportcentrum eredményeivel kiérdemelte kiemelt státuszát.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Szoljon
Rózsa Róbert írása
Fotó: Nagy Balázs)