Sportünnep volt Szekszárdon, a Babits kulturális központban, a „Szekszárd Büszkesége 2023” ünnepélyes díjátadója, amelyen azokat a szekszárdi sportolókat és edzőket díjazták, akiket a város önkormányzatának közgyűlése a legjobbaknak talált. A Teol beszámolója.




A Csatár terem széksorait megtöltő résztvevőket Murvai Árpád, Szekszárd oktatási, sport és ifjúsági bizottságának elnöke köszöntötte. Elmondta, a legifjabbaktól a szeniorokig a sportolók és eredményeik bizonyítják, hogy él a városban a sport, ezért Szekszárd kifejezi elismerését és köszönetét.

„A sport lehetővé teszi, hogy megméressenek és megmérettessenek” – mondta, s az esztendő végéhez közeledve most harminc sportolót, három csapatot díjazhatnak, és tizenkilenc felkészítőnek köszönik meg munkáját. „A sportban – folytatta – mondják gyakran, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Van ebben is igazság, de az igazi versenyző mindig a győzelemért áll rajthoz, mert ő versenyző, s nem pusztán résztvevő. Itt most a legjobbak kapnak elismerést, akik példát mutatnak társaiknak.” Idézte Hemingway halhatatlan gondolatát, miszerint a sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni.

A köszöntőt követően az elismerések átadása következett, a Gemenc Judo Klubból Szepesi Botond és Pető Léna, továbbá edzőik, Szepesi József, Szepesi Dávid Péter és Friedich Gábor is díjat kaptak.




Az idén Szekszárd önkormányzatának közgyűlése a „Szekszárd Sportolója 2023” díjat a Gemenc Judo Klub versenyzőjének, Beke Csongornak adományozta, aki 2014-ben, négyévesen kezdte a Gemenc Judo Klub foglalkozásait látogatni, és fiatal kora ellenére már hat országos bajnoki érem mellett két magyar bajnoki és két országos diákolimpiai bajnoki címet is magáénak tudhat.

A teljes cikk elolvasható: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Teol
Szepesi László írása
Fotó: Kiss Albert)