A diák C-korosztály országos bajnokságát Mórahalmon rendezték meg a judósok számára, majd egy közelebbi helyszínen, a szlovéniai Lendván is tatamira álltak a zalai judokák. A Zaol beszámolója.




A Mórahalmon megrendezett diák C országos bajnokságon hatvanöt egyesület százhatvanegy versenyzője vett részt, köztük a Zalaegerszegi Judo SE és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa sportolói. A ZJSE csapatából Hencz Magor az egyik legnépesebb súlycsoportban, a 33 kilogrammosok között zárt az ötödik helyen négy győztes és két vesztes találkozóval. A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa két sportolója végzett szintén pontszerző helyen. Ács Flóra (45 kg) és Kustán Levente (55 kg) egyaránt a negyedik helyen végzett súlycsoportjában.

A szomszédos Lendván tizenegyedik alkalommal rendezte meg a helyi judoklub a Mikulás-napi viadalát. Három ország (Szlovénia, Ausztria, Magyarország) fiataljai léptek tatamira, a tizennyolc egyesület sportolói között ott voltak a ZJSE judósai is. Az U10-es korosztályban Sallai Kitán az első, Kiss Barnabás pedig a harmadik helyen végzett. Az U12-eseknél Hencz Magor győzött, másodikként zárt Bálint Ádám, Pallós Regő pedig a harmadik helyet szerezte meg.




Vizlendvai László (balról), a ZJSE tiszteletbeli elnöke,
ifj. Nagysolymosi Sándor, Dormán László és Varga Zoltán


Újabb támogatót nyert meg céljai megvalósításához a Zalaegerszegi Judo SE, amely egy plusz egyéves támogatási szerződést kötött az egerszegi Hydrocomp Kft-vel. A cég neve nem ismeretlen az egerszegi közéletben, hiszen harminc éve része már a város gazdasági életének a főként mélyépítési szegmensben sikeres vállalkozás. Itt, ezen a ponton akad is párhuzam, hiszen a Zalaegerszegi Judo SE is éppen harminc éve működik ebben az egyesületi formában. Varga Zoltán, a ZJSE elnöke a hétfői megállapodás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a költségeik nagy részét a versenyeztetés teszi ki, emiatt is fontos, hogy a Hydrocomp Kft. is csatlakozott a támogatóik sorába.

Ifj. Nagysolymosi Sándor, a ZJSE vezetőedzője, korábbi válogatott judós megerősítette, hogy versenyzőik fejlődésében nagy segítség egy ilyen támogatás. Eredményeikről elmondta, hogy az idén tizenegy országos bajnokságon vettek részt, kilenc bajnoki érmet szereztek sportolóik és van négy korosztályos válogatott sportolójuk.



A Hydrocomp Kft. ügyvezető-igazgatója, Dormán László úgy fogalmazott, hogy tevékenységük ezer szállal kötődik Zalaegerszeghez és térségéhez, így kötelességüknek érzik, hogy a társadalmi szerepvállalásból se maradjanak ki. Az egészségügy, a kultúra és a sport területén is jelen vannak szponzorokként.

„Azért is örömteli számomra ez a judoklubbal kötött megállapodás, mert rengeteg fiatal van az egyesületben és az ő fejlődésüket támogatni mindig hálás feladat. Nagyon remélem, hogy ez a támogatás nagyban segíti majd a szakmai munkát és még több sikert eredményez a klubnak” – mondta Dormán László.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Zaol
Kerkai Attila írása
Video: TV Zalaegerszeg)