A Magyar Edzők Társasága megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából a napokban Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában felavatták a Magyar Sport Mesteredzői Falát, amely hatszázkilencvenegy nevet tartalmaz. A Kemma beszámolója.




Az eseményen Molnár Zoltán MET-elnök elmondta, hogy 1993-ban az edzői hivatás becsülete leértékelődött, ám ötvenegy szakember összefogott, hogy visszaszerezze azt. Megalakult a MET, amely azóta a magyar sportélet meghatározó részévé vált, és immár harminc éve áll a magyar edzők szolgálatában.

Az eseményen kitüntetést vehettek át a MET alakulásában és történetében kiemelt szerepet játszó személyek, majd felavatták a Magyar Sport Mester­edzői Falát, amelyen a jelenlévő mesteredzők – köztük az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője, a címet 2012-ben kiérdemlő Csernoviczki Csaba – megkereshették nevüket egy-egy közös fotó erejéig. Hazánkban eddig tizenheteen kapták meg a mesteredzői címet judóban, legutóbb éppen Csernoviczki Csaba.




Legeredményesebb sportolóit jutalmazta Tatabánya, a megyei jogú város ünnepségén az Ippon Judo SE Tatabánya három versenyzője kapott elismerést. Keller Rebeka a rendezvény idején Japánban edzőtáborozott a magyar válogatottal, ezért díját edzője vette át.

Eredményességi támogatást vehettek át a nemzetközi versenyeken (vb és Eb), valamint országos bajnokságokon legeredményesebben szereplő sportolój. Tatabánya polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona harmincegy sportolót köszöntött, köztük az Ippon Judo Tatabánya SE három judósát: Szabó Áron felnőtt országos bajnok, a lengyelországi Európa Játékokon hetedik helyezett magyar válogatott tagja, a lignanói és paksi junior Európa-kupa ezüstérmese, a junior és a felnőtt válogatott 73 kilógrammos versenyzője, a 2028-as Los Angeles-i olimpiai keret tagja; Keller Rebeka felnőtt országos bajnoki ezüstérmes, a prágai Európa-kupa bronzérmese, egyetemi és főiskolai országos bajnok, a 2028-as Los Angeles-i olimpiai keret tagja és Varga Réka felnőtt országos bajnok, az egyetemi és főiskolai Európa-bajnokság bronzérmese, az egyesület utánpótlás edzője személyében.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Kemma
Kun Attila írása
Ippon Judo Tatabánya)