Tovább színesedett Székesfehérvár eddig is magas szintű küzdősportélete; a Varkocs György Box Club, a Fehérvár MMA Team és egy új judoszakosztály összefogásával megalakult a Fehérvár Küzdősport Egyesület. A Székesfehérvár cikke.




„Olyan egyedi, az ökölvívásban még nem elterjedt rendszert szeretnénk kialakítani, felépíteni, amelyben a gyerekek már hatéves koruktól készülnek a későbbi küzdősport pályafutásukra. A bokszban csak tizenhárom éves kortól kezdődik a versenyeztetés. Ahhoz, hogy valaki bemenjen a ringbe vagy felmenjen a pástra, adott esetben a ketrecbe, komoly felkészültség kell. A gyerekekkel megkezdjük az edzőterem megszerettetését, ilyenkor sokoldalú mozgásfejlesztést végzünk, játékos gyakorlatokkal, valamint az önbizalmukat növeljük. Ilyenkor még ajánljuk más sportágak kipróbálását is; ha más sportot választ arra is jó a képzésünk, általános ügyességet szereznek a gyerekek. Kilenc éves kortól kezdjük az ökölvívás-specifikus gyakorlatokat, tizenegy éves kortól már kisebb edzőmérkőzésekkel készülünk a versenyzői kor elérésére, hogy tizenhárom esztendősen már otthon érezzék magukat a ringben” – hangsúlyozta Turós Arnold, a Varkocs György Box Club vezetőedzője, aki a közelmúltban komplex mozgásfejlesztő tanfolyammal egészítette ki ökölvívó szakedzői képesítését.

„Az MMA szakosztályban főleg felnőttek és fiatal felnőttek képzésével foglalkozunk. Itt előnyt jelent az előképzettség, ezért kiváló alap az ökölvívókkal és a judósokkal való együttműködés, mert onnan már komoly rutinnal és technikai képzettséggel rendelkező sportolókkal tudunk tovább foglalkozni” – emelte ki Magda Dániel erőnléti és MMA edző.

Bogárdi Péter, a judoszakosztály vezetője csaknem fél évtizede foglalkozik gyerekekkel versenyzői karrierje mellett. „Judóban már előbb lehet versenyezni, mint ökölvívásban, tízéves koruktól fogva már megmérettethetik magukat a gyerekek, ezért aki nem tudja kivárni a tizenhárom éves korhatárt, sikereket, esetlegesen öveket szeretne, itt kipróbálhatja magát” – mondta Bogárdi Péter, hozzátéve, hogy mindhárom szakosztály a Varkocs Deák Ferenc utcai termében végzi edzéseit.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Székesfehérvár
Fotó: Lugosi Balázs)