A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzetben az internet segítségével készültek a salgótarjáni judósok, ám a héten már ők is megkezdték a személyes edzéseket.




További fotók a Nool oldalán


Március tizenötödike után nem állt meg az élet a salgótarjáni Görbeország judoszakosztályának versenyzői az internet segítségével tartották formában magukat.

„Az utóbbi szűk két hónapban heti négy-öt online edzést tartottunk. A kezdők és ovisok számára inkább mozgáskoordinációs feladatokat adtunk, az idősebb versenyzőkre pedig komolyabb munka várt. Ezeket a webkamera segítségével tudtam felügyelni – mondta Megyeri László edző. Hozzátette: így huszonnégy-huszonöt emberrel tudta tartani a kapcsolatot, akik rendszeresen sportoltak.

Ezen a héten azonban ismét lehetőségük nyílt a személyes találkozóra, így ismét birtokukba vehették a megyei könyvtár egyik termét, ahol már várta a fiatalokat a tatami.

„A személyes érintkezést még kerüljük, nincsenek összekapaszkodós feladatok. Heti háromszor találkozunk a teremben, de továbbra is folytatjuk az online edzéseket is. Az országos szövetség értelmében július végéig nem rendezhetnek versenyt és edzőtábort sem, így az első megmérettetésre csak szeptembertől számítunk” – foglalta össze az edző.

A szakosztály jelentős rendezvénye a hagyományos nemzetközi edzőtábor, amelyre a Madách Imre Gimnázium tornatermébe látogatnak az ország legjobbjai, valamint külföldi klubok is. A tervek szerint augusztus másodikától az idén is megrendezik az összetartást, a szervezők már megkezdték a szükséges előkészületeket.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Nool
Fotó: Hegedűs Márk)