Az ötvennégy esztendős, kétszeres olimpiai bajnok Peter Seisenbachert négy korábbi tanítványa jelentette fel, azt állítva, hogy edzőként molesztálta őket a 2000-es évek elején – adta hírül a Magyar Távirati Iroda. Ha a bíróság Seisenbachert bűnösnek találja, a tréner akár tízéves börtönbüntetést is kaphat.



Peter Seisenbacher volt az első judós, aki megvédte címét az ötkarikás játékokon: 1984-ben Los Angelesben, majd 1988-ban Szöulban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A sydneyi olimpia idején a magyar válogatott kapitánya ként dolgozott, néhány éve a grúz válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, irányításával a 66 kilogrammos Lasa Savdatuasvili – a döntőben Ungvári Miklóst legyőzve – aranyérmet szerzett a 2012-es londoni olimpián. A nyári játékok után Azerbajdzsán válogatottját irányította másfél éven át az osztrák kapitány.

Osztrák források szerint az ügyben tavaly óta vizsgálódik az ügyészség, Nina Bussek, a bécsi ügyészség szóvivője megerősítette mindezt, hozzátéve: csak akkor adják át az ügyet a bíróságnak, ha bizonyítható az edző bűnössége.

Az Osztrák Judo Szövetség (ÖJV) elnöke, Hans Paul Kutschera megdöbbent a hír hallatán, majd elmondta, bízik benne, hogy kiderül: alaptalan vádakkal illették Peter Seisenbachert. Hozzátéve: a vizsgálat alatt teljes mértékben támogatja a szövetség a kétszeres olimpiai bajnokot. „Nagyon meg vagyok döbbenve, ez a hír villámcsapásként érte a teljes osztrák judós társadalmat. Peter Seisenbacher Ausztriában sokak szemében egy kivételes sportoló, aki olyan bravúrra volt képes, hogy elsőként sportágában két egymást követő olimpián is aranyérmet szerzett.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Kurier)