Egy esés után kiújult a hatszoros világbajnok judós vállsérülése – minderről a 100judo.com számolt be. A francia világklasszis tíz napos kényszerpihenőt tart, ífy nem vehet részt a francia válogatott mongóliai edzőtáborozásán sem.




Amikor minden rendben volt: a hatodik vb-arany megszerzését ünnepli


Riner bal vállát tavaly szeptember közepén operálták, a teljes felépülés miatt kihagyta a franciák legrangosabb versenyét, a párizsi Grand Slam-tornát is. Azóta visszatért a tatamira, de a keddi tréningen szerencsétlenül esett a vállára. A londoni olimpia nehézsúlyú bajnokának tíznapos pihenőt írtak elő az orvosok. A sérülés sosem jön jókor, de az újra bizonyítási vágytól fűtött sportoló most különösen bánatos, hiszen egyre jobb formába került a közelgő Európa-bajnokság előtt – mint ismeretes, a kontinensbajnokságnak április végén éppen Franciaország, Montpellier ad otthont.

„Minden rendben ment az operáció után, de most újra szomorú vagyok. Várnunk kell” – mondta Riner, akinek újabb MRI-vizgsálaton kell átesnie, a további kezelésekről a tíznapos pihenő után döntenek majd az orvosok.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: 100judo.com
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)