Az Olasz Judo Szövetség bejelentette a párizsi olimpiai játékokon induló csapatának biztos résztvevőit. A Judoinside cikke.




A kétszeres olimpiai érmes Odette Giuffrida nyugodtan készülhet Párizsra


„A párizsi olimpiai játékokra való legjobb felkészülés érdekében – tekintettel az elért eredményekre, a jelen pillanatig megtett kvalifikációs pályára, valamint az olimpiai kvalifikációs rangsor állására – előzetes névsort adunk azokról a sportolókról, akik az olimpiai csapatot alkotják” – áll az olasz szövetség közleményében.

Június 23-án zárul az olimpiai kvalifikációs időszak, két nappal később pedig a világranglista közzétételével az IJF írásban visszaigazolja a nemzeti olimpiai bizottságoknak a megszerzett kvótahelyeket. Július másodikáig a nemzeti bizottságok visszaigazolják a kiosztott helyek kihasználását, majd az IJF átcsoportosítja a kihasználatlan helyeket.

A határidőktől és a jövőben elérhető eredményektől függetlenül az alábbi sportolókat jelölik az olaszok: Manuel Lombardo (73 kg), Christian Parlati (90 kg), Assunta Scutto (48 kg), Odette Giuffrida (52 kg), Veronica Toniolo (57 kg), Alice Bellandi (78 kg). Jelenleg mind a hat sportoló a rangsor első tizenöt helyezettje között található súlycsoportjában, a közlemény szerint a hat judós jelölése végleges, ezen már nem változtathat az sem, ha esetleg más olasz judósok megelőzik őket a kvalifikációs rangsorban.

Természetesen még bővülhet a létszám a folytatásban: az első húsz között áll Antonio Esposito (81 kg) és Asya Tavano (+78 kg), Elios Manzi és Matteo Piras kemény harcban áll a 66 kilogrammban, Gennaro Pirelli a 100, Martina Esposito pedig a 70 kilogrammos jelölést célozza meg.

Olaszország sikeresen szerepelt a legutóbbi olimpiákon, 2016-ban Fabio Basile arany-, Odette Giuffrida ezüstéremmel zárt, 2021-ben pedig Odette Giuffrida és Maria Centracchio nyert bronzérmet.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)