Az Európai Judo Szövetség (EJU) végrehajtó bizottságának vezetői a 2024-es versenyszezon rajtja előtt kétnapos ülésen vettek részt Budapesten. Dr. Tóth László elnök, Otto Kneitinger, Sergei Aschwanden és Hrvoje Lindi alelnökök, Martin Poiger főtitkár és Envic Galea főkincstárnok vett részt a munkaülésen.



A megbeszélés legfontosabb döntései között szerepelt, hogy az EJU 2024-es kongresszusának Budapesten lesz a helyszíne, várhatóan az ősz végén. Tovább növekszik az EJU Tour, amelynek programjába kerül hét veterán Európa-kupa viadal, hét European-Hopes U15-ös torna, három formagyakorlat verseny, valamint hat, úgynevezett adaptív judoverseny. Az EJU 2024-ben átlagosan tíz rendezvényt szervez havonta, és a trend továbbra is emelkedő. Ez fontos, hiszen az elsődleges cél a különböző érdeklődési körök és korosztályok még jobb kiszolgálása.

Eldőlt az is, hogy az EJU végrehajtó bizottsága idén először a felnőtt Európa-bajnokság keretében, április végén Zágrábban ülésezik majd. A kontinensbajnokságok közvetítését magasabb szintre fogják emelni, az érmes mérkőzéseken több kamerával forgatnak majd, hogy Európa legfontosabb judoversenyei növeljék vonzerejüket a JudoTV.com rajongói számára, és új érdeklődést keltsen a potenciális televíziós partnerek körében.

„Az előjelek egy sikeres olimpiai évre utalnak. Nagy várakozással tekintünk az előttünk álló kihívások elé – hangsúlyozta dr. Tóth László elnök. – Kezdődhet a szezon!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: EJU)