A koronavírus-világjárvány óta először került sor nemzetközi judoversenyen olyan sorsolásra, amelyen az edzők és szakvezetők is személyesen részt vehettek.




A hágai junior Európa-bajnokság sorsolásán a helyi szervezőbizottság elnöksége, az Európai Judo Szövetség (EJU) végrehajtó bizottsága és a technikai személyzet mellett hosszú idő után ismét jelen lehettek az edzők is.

„Hatalmas ok az ünneplésre, hogy újra együtt lehetünk, nagyszerű döntés az edzői bizottságtól, és nagyon örülök, hogy összejöhettünk” – jegyezte meg dr. Tóth László, az EJU elnöke, aki a szakmai bizottság javaslatát kérte, szövetsége újra bevezesse-e a nyílt sorolás eseményét (a világjárvány óta megrendezett tornák sorsolását online formában bonyolították le, a stúdióban csak néhány vezető személy tartózkodott).



Az EJU sportigazgatója, Urska Zolnir Jugovar szerint is nagy előny, hogy az edzők visszatérhettek a sorsoláshoz: „Nagyon fontosnak tartom, hogy jelen legyenek az edzők, fontos szociális szempont, és hogy személyesen kommunikáljunk egymással. A verseny során mindannyian nagyon koncentrálnak a sportolóikra, így itt lehetőség nyílik az információk megosztására.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)