Az Európai Judo Szövetség (EJU) legfontosabb jövő évi eseményét, a 2024-es felnőtt Európa-bajnokságot Zágrábban rendezik meg, erről írt alá szerződést dr. Tóth László, az EJU elnöke és Hrvoje Lindi, a Horvát Judo Szövetség főtitkára. Az eseményt a Zagreb Arenában rendezik meg, 2024. április 25. és 28. között.




Barbara Matic (balról) és honfitársa, Lara Cvjetko a tavalyi vb-döntő után


„Ez lesz a legfontosabb eseményünk 2024-ben, és az utolsó nagy kvalifikációs torna a párizsi olimpia előtt – mondta dr. Tóth László. – Ideális helyszín lesz Zágráb, a horvát szövetség jelentős tapasztalattal rendelkezik a nagy rendezvények szervezésében. Nem is választhattunk volna jobban.”




Dr. Tóth László (balról) és Hrvoje Lindi az Eb-szerződéssel


„A 2005-ös zágrábi ifjúsági Európa-bajnokság óta dolgoztunk azért, hogy ilyen nagyságrendű eseményt szervezhessünk. Rendkívül izgatottak vagyunk” – fűzte hozzá Hrvoje Lindi.

A kétszeres világbajnok Barbara Matic abban bízik, hogy a horvát válogatott sok érmet nyer majd Zágrábban: „És remélem, hogy nekem is sikerül majd! Különleges érzés, hogy egy nemzetközi tornán a saját közönséged előtt küzdhetsz.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: EJU
Fotó: IJF, Gabriela Sabau
EJU)