A franciák 2012-es és 2016-os egyéni nehézsúlyú olimpiai bajnoka, a 2021-es tokiói olimpián csapatversenyben aranyérmes Teddy Riner a harmadik egyéni cím megszerzésére készül jövőre Párizsban, de a L’Equipe munkatársának elárulta: 2028-ig is folytathatja pályafutását. Az Insidethegames cikke nyomán.




A harminchárom éves judós – akinek két éve Tokióban egyéniben meg kellett elégednie a bronzéremmel, de segített Franciaországnak megnyerni az első vegyes csapat címét – a közelmúltban egy tíznapos riói edzőtáborozás során nyilatkozott.

„Amíg minden jól megy, nem mondhatom, hogy 2024-ben abbahagyom – mondta Teddy Riner. – Ahogyan tapasztalom, hogyan bírom az edzéseket és az utazásokat, nem biztos, hogy 2024-ben abbahagyom. Még inkább valószínű, hogy folytatom. Egyelőre nem érzem magam fáradtnak, fizikailag jó állapotban vagyok, és a vágy még mindig nagyon erős bennem. Miért hagynám abba, ha szeretem, amit csinálok?”

Arra a kérdésre, hogy esetleg részt vesz-e a 2028-as kaliforniai olimpián, azt válaszolta: „Ó, igen! Jelenleg 2024-nél tartunk, de 2028-ra sem mondtam nemet.”

Riner ezekben a napokban Japánban készül a május 7. és 14. között Dohában következő világbajnokságra, ahol a tizenegyedik cím megszerzésével igyekszik meghosszabbítani aranyérmes rekordját.

A riport során elárulta, hogy jiu-jitsu technikákkal fejleszti repertoárját. „Sikerült olyan technikákat beépíteni a földharcba, amelyek segíteni fognak a judómban. Rengeteg érdekes technikájuk van, de nem fogadok el mindent, amit mutatnak. Néha csak egy részletre emlékszem belőle, de lehet, hogy ez az apróság lesz, ami megváltoztatja majd az olimpiai döntőt. A legfontosabb dolog, hogy minőségi munkát végezzek, s közben új dolgokat tanuljak a fejlődéshez, fegyvereket biztosítsak a tervem végrehajtásához. Még nincs minden a helyén, de alakul.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Insidethegames
Fotó: Paris2024)