A párizsi Grand Slam-torna keretében adták át a Nemzetközi Judo Szövetség 2022-ben legjobbnak választott versenyzők, edzők, sportvezetők díjait. Immár harmadik esztendeje a szurkolók szavazatai is számítottak a végelszámolásnál.




Az Év edzője díjat a grúz Lasa Gujedzsani érdemelte ki, az Év felfedezettje az olasz Assunta Scutto lett. A Judo for Children vagyis a Judo a gyermekekért kategóriában az olasz szövetség iskolai programja kapta a díjat, amelyet Dr. Tóth László, az Európai Judo Szövetség és a Magyar Judo Szövetség elnöke adott át.




A Judo for Peace, vagyis a Judo a békért kategóriában a Judo Club Wiesbaden lett a kitüntetett. Az Év ipponja díjat a grúz Beka Gviniasvili nyerte el (éppen a budapesti Grand Slamen, Nerpel Gergely ellen érte el), a videóban megnézhetjük az öt finalista dobást.



Az Év női judósa a japán Abe Uta lett, az Év férfi judósa pedig a grúz Tato Grigalashvili (GEO). Utóbbi az Év sportpillanata kategóriában is első lett, Tato Grigalasvili és nagy riválisa, a belga Matthias Casse nyerte el az elismerést.

Íme, egy hosszabb beszámoló a díjátadásról!



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: IJF
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)