Az Európai Judo Szövetség bejelentette: Zágráb adhat otthont a 2024-es Európa-bajnokságnak, a nemzetközi szövetség pedig arról tájékoztat, hogy Ausztria is bekerül az IJF World Tour programjába.




A hírt Andrej Plenkovic (balról) horvát miniszterelnök
és dr. Tóth László, az EJU elnöke jelentette be


Az Európai Judo Szövetség bejelentése alapján a legrangosabb európai judotornát Zágráb rendezheti 2024 áprilisában, a párizsi olimpiai kvalifikációs sorozat hajrájában. A Horvát Judo Szövetség 2013 óta szerepel az IJF World Judo Tour térképén a zágrábi Grand Prix sikeres lebonyolításával, de a horvátok 2006 óta sikerrel szerepeltek junior-világbajnokság, U23-as, junior és ifjúsági Európa-bajnokság, European Open és számos Európa-kupa házigazdájaként.

Az IJF híre szerint Felső-Ausztria fővárosa, Linz négy évre szóló szerződést kötött az IJF World Tourral, vagyis egészen 2026-ig Grand Prix-viadal házigazdája lesz. Linz-Leonding 1980 és 2006 között huszonhét éven át volt a Világkupa-sorozat egyik kedvelt helyszíne, s a judo most visszatér: a jövő évi, olimpiai kvalifikációs osztrák GP-t 2023. május 25. és 27. között rendezik, mindössze két héttel a dohai világbajnokság után.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: EJU
IJF)