A vegyes csapatversennyel ért véget a taskenti világbajnokság, a címvédő japán válogatott visszavágott a tokiói olimpián elszenvedett vereségért a franciáknak, s újra a dobogó legfelső fokára állhatott.




Tizenhét válogatott indult harcba az érmekért, az első helyen kiemelt Franciaország a grúz (4–1), a kínai (4–0) és az izraeli (4–1) együttes legyőzévélel jutott be a fináléba, a japánok pedig a Dominikai Köztársaságot (4–0), Hollandiát (4–0) és Németországot (4–0) győzték le a döntőig, úgy, hogy egyetlen mérkőzést sem veszítettek.

A döntőben a 90 kilogrammos Tadzsima hútra be a japánoknak az első összecsapást, ám a nehézsúlyú világbajnok Dicko rögtön egyenlíteni tudott. A nehézsúlyban Ota ismét a japánoknak szerzett vezetést, az 57 kilogrammos Cysique a vb-ezüstérmes Funakubo ellen ismét egyenlített. Ezzel el is fogyott a franciák puskapora, a 73 kilogrammban Harada, a 70 kilogrammban pedig Niizoe diadalmaskodott (4–2), ezzel Japán megvédte vegyes csapatvilágbajnoki címét.

A dobogó harmadik fokára Németország és Izrael válogatottjai sorakozhattak fel a taskenti világbajnokság utolsó eredményhirdetésén.


Vegyes csapatverseny (17 induló)
1. Japán
2. Franciaország
3. Németország
3. Izrael
5. Hollandia
5. Kína
7. Dél-Korea
7. Ukrajna

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)