Enyhíti koronavírus-protokollját a Nemzetközi Judo Szövetség, a kiemelt versenyeken részleges buborékrendszer lesz, a maszkviselés nem lesz kötelező, és ez még csak az enyhítések kezdete.




Reményeink szerint nem látunk több ilyen képet az eredményhirdetésekről


„A COVID-19 világjárvány kezdete óta a nemzetközi szövetség minden IJF-eseményen a résztvevők biztonságára összpontosít. Így olyan szigorú protokollt vezetett be, amely lehetővé tette, hogy a World Judo Tour eseményeire a lehető legbiztonságosabb körülmények között kerülhessen sor. Ezt a protokollt rendszeresen módosítják, hogy követni tudja a világjárvány fejlődését, valamint a világszerte bevezetett intézkedéseket” – olvashatjuk az IJF közleményében.

„A koronavírus-protokoll legújabb verziója egy mérföldkő elérését jelzi, a szigorú buborékrendszertől és maszkviseléstől már át lehet térni a barátságosabb intézkedésekre. A járvány enyhülésével a szabályok úgy változnak, hogy valamelyest megkönnyítsék a judokák és az edzők dolgát. A kezdeti teljes buborékrendszerből a World Judo Tour eseményei most egy részleges buborékos eljárás felé nyílnak:

  • A maszk viselése nem kötelező, de ajánlott, különösen olyan helyeken, ahol a biztonságos távolságtartás nem lehetséges.
  • A küldöttségeknek felelősségteljesen kell eljárniuk, hogy védjék magukat és védjenek másokat.
  • A maszk viselését és tesztelést a fogadó ország az IJF-protokolltól eltérően szabályozhatja, amennyiben a helyi szabályok szigorúbbak, abban az esetben a helyi szabályokat kell követni.
  • Pozitív esetek esetén mindig a helyi szabályokat kell alkalmazni.
  • A „gyógyult” státusz bevezetése azoknak segít, akik nem sokkal az esemény előtt fertőződtek, majd gyógyultak meg. Mindenkinek előzetesen be kell jelentenie, és az ő esetében – ha a helyi szabályok megengedik – lehetőség lesz antigénvizsgálatok elvégzésére (három alkalommal) a PCR-teszt helyett. Ha valamelyik antigénteszt pozitivitást mutat, PCR-tesztet is el kell végezni.

Az IJF orvosi bizottsága is hasznos információkat közölt: az oltottság és a gyógyulási szint összesített szintje a teljes judoközösség nyolcvan százalékát jelenti. Azok a nemzetek, amelyek korábban nem kaptak szisztematikus védőoltást, mára felzárkóztak a világ többi részéhez, és láthatjuk, hogy már megtörtént az első oltási sorozatuk. Ez egy nagyszerű fejlemény, már nincsenek vakfoltok a judocsalád térképén, minden országban létezik valamilyen szintű védelem.



Ennek a pozitív fejlődésnek köszönhető a protokoll további enyhítése. Ami után elértük a nyolcvanöt százalékos védettséget, lehetővé válik az is, hogy érkezéskor – amennyiben a helyi szabályok ezt megengedik – csak antigéntesztre kerüljön sor, vagyis nem lesz karantén az eredményekre várva, azok tizenöt percen belül rendelkezésre állnak. Az orvosi bizottság ezért arra biztat mindenkit, hogy töltse fel oltási/gyógyulási dokumentumait a my.ijf.org oldalra, és szerezze be az emlékeztető adagját. Minél magasabb az oltási szint, annál gyorsabban tudják tovább enyhíteni a protokollt."

Részletes információk a szabályokról: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: IJF)