Az Európai Judo Szövetség (EJU) elnöke, az orosz Szergej Szolovejcsik – aki 2007 óta töltötte be az EJU elnöki posztját, a szervezet végrehajtó bizottságának vasárnapi rendkívüli ülésén benyújtotta lemondását.




A végrehajtó bizottság online ülésén Szergej Szolovejcsik javaslata alapján egyhangúlag úgy döntött, hogy ideiglenesen a hatvanhét esztendős német alelnököt, Otto Kneitingert bízza meg az elnöki feladatok ellátásával.

„Ma Európa minden népe, beleértve az Európai Judo Szövetség családját is, olyan helyzettel néz szembe, amely tragédiájában példátlan. Szívfájdalommal látjuk a testvéri országokban élőket meghalni. És imádkozunk Istenhez, hogy legyen vége az emberi szenvedésnek.

A judo mindig is nemzetközi erő volt a béke támogatásában. Az Európai Judo Szövetség következetes lépéseket tett az egyetemes értékek megerősítése érdekében. Mindig is így volt, és biztos vagyok benne, hogy mindig is így lesz! Ebben a hihetetlenül nehéz politikai helyzetben erősebbnek és egységesebbnek kell lennünk, mint valaha.

Úgy gondolom, hogy sorainkon belüli egység megtartásához le kell mondanom az Európai Judo Szövetség elnöki posztjáról. Évek óta ismernek, és senki sem vonja kétségbe, hogy a szívem a judóé. De ugyanilyen igaz az is, hogy a hazámhoz, Oroszországhoz tartozik. Nekünk, judósoknak mindig hűségesnek kell lennünk az elveinkhez.

Biztos vagyok benne, hogy a jóindulat győzni fog. Arra kérlek benneteket, kedves barátaim és munkatársaim, hogy tegyétek félre a bennünk most elhatalmasodó érzelmeket, és találjátok meg az erőt a szívünkben elveszett béke helyreállításához” – áll Szergej Szolovejcsik közleményében.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: EJU)