A lisszaboni Európa-bajnokság zárónapján vette át az Európai Judo Szövetség (EJU) zászlaját Rumen Sztojlov, a bolgár szövetség elnöke. Szófia először rendezhet felnőtt Eb-t.




Szigetvári Mercédesz (balról a második)
a 2018-as szófiai junior Európa-bajnokság dobogójának tetején


Rumen Szojlov – aki az EJU képzési igazgatója is egyben – reményét fejezte ki arra nézve, hogy méltó házigazdái lehetnek majd az európai judósok legrangosabb eseményének.

Szófia régóta komoly szerepet játszik a judosportban, már a nyolcvanas években A-kategóriás versenyek, később Világkupák, majd olimpiai kvalifikációs European Open-tornák házigazdája volt.

Európa-bajnokságokat is rendezhetett már Bulgária, 2013-ban Szamokov volt a házigazdája az U23-as kontinensbajnokságnak, amelyen Hagyó Gábor és Tóth Krisztián is aranyérmet szerzett. Két évvel később az ifjúságiak Európa-bajnokságára került sor Szófiában, onnan Tóth Apor és Tóth Fanni hozott haza egy-egy bronzérmet.




Rumen Sztojlov az EJU-lobogójával


2018-ban a junior korcsoport Eb-jét tartották meg Szófiában, ez számunkra Szigetvári Mercédesz aranyérméről marad igazán emlékezetes. Jövőre a felnőtteken a sor!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)