A Judoinside adta hírül, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) versenybíró bizottságának két vezető alakja, a spanyol Juan Carlos Barcos és a hollandJan Snijders mandátuma a júniusi budapesti világbajnokságon lejár. Már megvannak az utódok.




Daniel Lascau (balról) és Juan Carlos Barcos


A taskenti Grand Slam-viadal után vált hivatalossá, hogy a leköszönő sportvezetőket két jelenlegi supervisor, a dél-koreai Dzson Ki Jung és a német Daniel Lascau váltja majd,

Dzson versenyzőként 1996-ban olimpiai aranyérmet nyert, háromszoros világbajnok, néhány éve nagy sikerű szemináriumot tartott Budapesten, a Megyeri úti Horváth István Judocsarnokban. A nagyváradi születésű, magyarul remekül beszélő Daniel Lascau is világbajnok, az 1991-es barcelonai vb-n állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Lascau 2004 óta dolgozik az IJF szervezetében, 2012 óta az IJF sportigazgatója, korábban a Román Judo Szövetség elnökeként és az Európai Judo Szövetség alelnökeként is tevékenykedett.

Dzsont a judo zsenijének tartották, a versenysport befejezése után pedig a judo professzora lett: mesterfokú végzettségét a Jondzsin Egyetemen szerezte meg.




Dzson Ki Jung


A hetvenhét esztendős Jan Snijders 1962-ben Európa-bajnoki címet nyert, s részt vehetett a sportág első olimpiáján, 1964-ben Tokióban. Hét világbajnokságon és két olimpián bíráskodott, s éveken át vezette az Európai Judo Szövetség bíró bizottságát, egy ideje azonban már kizárólag az IJF eseményeire fókuszált.

A hetvenkét éves Juan Carlos Barcos 2001 óta vezeti az IJF bíró bizottságát. Tizenhárom évesen kezdte a judót Pamplonában, s közgadasági tanulmányai mellett is végig kitartott sportága mellett. Az 1980-es moszkvai olimpián már bíróként dolgozhatott, akárcsak négy évvel később, Los Angeles-ben.




A búcsúzó páros: Jan Snijders (balról) és Juan Carlos Barcos


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)