Két negatív PCR-teszttel érkeztek Budapestre az olasz judoválogatott tagjai, de a helyszínen elvégzett tesztek között négy is pozitív eredményt hozott. A Gazzetta dello Sport cikke.




A koronavírus közbeszólt: az olimpiai bajnok Fabio Basile és csapata nem versenyezhet Budapesten


Nem indulhat az olasz válogatott az újrainduló World Judo Tour első eseményén, a Grand Slam Hungaryn. „Nehéz ezt most elfogadni, de mindannyian jól vagyunk” – írta az olimpiai bajnok Fabio Basile.

Jeges vihar hűtötte le az olasz csapat lelkesedését és ambícióit. A válogatott Budapestre érkezett, hogy részt vegyen a pénteken kezdődő Grand Slamen, ám erre nem kerülhet sor. A válogatott indulás előtt negyvennyolc, majd huszonnégy órával is elvégeztetett egy-egy PCR-tesztet, ezek mind negatív eredményt mutattak. Budapesten aztán újabb ellenőrzés következett, amely négy pozitív eredményt adott, három judós és egy kísérő részére.

„Mi, olaszok, nem fogunk harcolni Budapesten – írta szomorúan Fabio Basile az Instagramon. – Mindannyian jól vagyunk, és reméljük, hogy ez nem is változik. Nehéz most mindezt felfogni és lenyelni, de ez van, el kell fogadnunk.”

A Grand Slam Hungary szervezői szigorú járványügyi protokoll alapján vizsgálják a rendezvény valamennyi résztvevőjének egészségi állapotát, hogy az eseményre létrehozott „buborékban” biztonságosan megrendezhető legyen a rangos olimpiai kvalifikációs viadal.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Gazzetta dello Sport)