Mariborban rendezték meg Szlovénia idei felnőtt egyéni országos bajnokságát, amelyen többnyire a favoritok ünnepeltek. A legnehezebb dolga az olimpiai bajnoknak volt. A Vecer cikke nyomán.



Az aranyérmes olimpikon, Tina Trstenjak is megszerezte a bajnoki aranyérmet, de a 63 kilogrammosok fináléjában alaposan meg kellett dolgoznia a sikerért, végül aranyponttal tudta legyőzni az 57 kilogrammosoktól érkező húsz esztendős Kaja Kajzert.

„Az utolsó meccs nagyon megterhelő volt. Kaiser az ötvenhét kilósok között versenyez, sokat edz és nagyon ígéretes judós. Keményen kellett dolgoznom a győzelemért” – jegyezte meg Tina Trstenjak.

„Magasabb kategóriában versenyeztem, hogy kipróbálhassam, mire vagyok képes. A stílusom nem kedvez Tinának, de a döntő pillanatokban a tapasztalatai neki segítettek” – fűzte hozzá Kaja Kajzer.

A szlovén bajnokság – amelyet a koronavírus-járvány miatt a nézők kizárásával, s a résztvevők számának korlátozásával rendeztek meg – az Európában újrainduló judosport egyik első hivatalos eseménye volt.


A bajnokok

Férfiak. 60 kg: David Starkel. 66 kg: Matjaz Trbovc. 73 kg: Gomboc Adrian. 81 kg: Jus Mecilosek. 90 kg: Narsej Lackovic. 100 kg: David Kukovica. +100 kg: Vito Dragic
Nők. 48 kg: Marusa Stangar. 52 kg: Nusa Perovnik. 57 kg: Tina Kovac. 63 kg: Tina Trstenjak. 70 kg: Zarja Tavcar. 78 kg: Anka Pogacnik. +78 kg: Patricija Brolih

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Vecer
Zmago Gozmi írása
Fotó: Andrej Petelinsek)