A koronavírus-járvány felborította a judovilág tervezett menetrendjét is, a karanténidőszakban, s azóta is alaposan megnehezítve a világversenyekre készülő judósok dolgát. Az IJF World Tour október második felében Budapesten indul újra, ez már lehetőséget ad majd valamennyiüknek.



A kényszerszünetben Judoinside a statisztikákat vette górcső alá. Ezek szerint az összes sportágban szerezhető érmeket tekintve várhatóan az Egyesült Államok szerzi majd a legtöbb medált jövőre Tokióban, a házigazda Japán pedig ötven százalékkal javít majd riói eredményein. Az esélylatolgatások alapján Tokióban, a negyvennégy olimpiai versenyszámban várhatóan az amerikaiak és a japánok teljesítenek majd a legjobban, utóbbiak különösen a judosportban jeleskedhetnek majd, amely Japánban kiemelten népszerű sportág.

Japán a 2016-os riói olimpián rekordszámú, negyvenegy érmet gyűjtött, az előrejelzések szerint a judo őshazájában ezt ötven százalékkal felülmúlhatja. Judóban Japán csak három aranyérmet nyert, ami kevesebb volt a vártnál, de az összesen megszerzett tizenkét érem így is rendkívül imponáló. Jövőre azonban ennél is jobb szereplést várnak: tizennégy egyéni érem mellett a csapatarany megszerzését...

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)