A koronavírus-járvány kitörése óta az első nemzetközi judoversenyt rendezték meg Bécsben, az ORF tv-stúdiójában. Az osztrák-német csapatversenyt szoros küzdelemben a vendégek nyerték meg.



Furcsa volt látni a maszkos edzőket és bírókat, a „steril” hangulatot, de ehhez a látványhoz a közeli jövőben alighanem hozzá kell majd szoknunk. És ha a judósokat kérdezik, akár ilyen áron is, csak legyenek már versenyek...




A teljes összecsapás


A csapatversenyre nem túl kedvező előjelekkel készültek a felek, hiszen a házigazdáknál három koronavírusos esetet is regisztráltak, alig néhány nappal a viadal előtt, neveket nem közölt az osztrák szövetség, így nem tudhatjuk, kik voltak érintettek. Mindenesetre a sógorok legjobbjai közül olyan erős judósok hiányoztak, mint Bernadette Graf, Kathrin Unterwurzacher, Shamil Borchashvili, Laurin Boehler. Igaz ez a vendég német válogatottra is, amely nem indította
Dominic Resselt, Anna Maria Wagnert, Martyna Trajdost és Giovanna Scoccimarrót sem. Végül három súlykategória, a női 52, +78 és a férfi 66 kilogramm is kimaradt a programból.



Az „úttörő” viadalnak volt magyar résztvevője is, a rendezők felkérték olimpiai bírónkat, Havasiné Fridrich Annamáriát, aki több mérkőzést is vezetett a csapatversenyen, amelyet szoros küzdelem után végül 7–5 arányban a vendég német együttes nyert meg.

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020)