Augusztus 27-én csütörtökön összecsap egymással Ausztria és Németország csapata, hosszú idő után ez lesz az első nemzetközi judotorna Európában. A Judoinfo információi szerint a magyar szövetség részéről már júliusban megkeresték az osztrák szövetség vezetőit, hogy a magyar nemzeti ünnepen, augusztus huszadikán Győrben magyar-osztrák csapatversennyel ünnepeljenek, ebben az időszakban ugyanis ott edzőtáborozik válogatottunk, ám a „sógorok” végül nem álltak kötélnek.




Az Európa Játékok-bronzérmes osztrák válogatott


Az osztrák-német csapattalálkozóra az ORF televíziós társaság központjában kerül majd sor, augusztus 27-én 20:15-től tizenkét (hat férfi és hat női) mérkőzést láthatnak majd a nézők, az osztrák állami televíziós csatorna és a Sportdeutschland TV német csatorna mellett a Youtube-on is sugározzák majd a párharcokat, így bárhol a világon követni lehet majd az eseményt.

A házigazdák minden olimpiai reménységüket csatába küldik majd, a jelenlegi állás szerint tíz potenciális tokiói indulójuk van. A német oldalon a világbajnoki bronzérmes Martyna Trajdos és a világbajnok Alexander Wieczerzak is szerepel majd – utóbbi a jelenleg a német rendőrségnél fontos feladatokat ellátó Dominic Resselt helyettesíti majd, de lesz egy másik „csere” is, a sérült Anna-Marie Wagner helyett Luise Malzahn kerül a német csapatba.

Tavaly a minszki Európa Játékok csapatversenyének első fordulójában Ausztria 4–2 arányban legyőzte Németországot, majd meg sem állt a dobogóig, harminc év után sikerült újra érmet szereznie.

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)