Közös edzőtáborozást tartott Prágában a cseh és a szlovák válogatott, hatvan cseh – köztük az olimpiai bajnok Lukas Krpalek – és húsz szlovák – a londoni olimpikon Milan Randl nevével fémjelezve – sportoló tréningezett együtt.



A tizenegyszeres Európa-bajnoki induló Milan Randl így értékelte az együttműködést: „Örülök a lehetőségnek, mert a csehek nagyon erős judósokkal rendelkeznek a nyolcvanegy és a kilencven kilóban, így elsősorban a cseh válogatott sportolóival küdhettem.”

A szlovák junior válogatott edzője, a 2004-es athéni olimpia ezüstérmese, Jozef Krnac nemzetközi karrierjét már Csehszlovákia szétválása után kezdte meg. A negyvenkét éves edző így vélekedett: „Még mindig azt mondom, Csehszlovákia, mert továbbra is egyetlen országnak tekintem. A cseh judósokkal együtt veszünk részt a második edzőtáborban, ez mindenkinek hasznos, nekünk és nekik is.”



A riói olimpiai bajnok, Lukas Krpalek is több partnerrel tudott küzdeni a tatamin. „A szlovákoknak jó nehézsúlyú versenyzői, és el kell mondanom, hogy az utóbbi időben rendkívül erősek lettek. Örülök, hogy létrejött ez a lehetőség, és hogy együtt tudtunk edzeni. Őszintén szólva már nagyon várom a versenyeket, amikor ismét találkozhatunk.”

A prágai egyhetes edzőtábor alatt a judósok barátságos mérkőzésen strandröplabdában is összemérték erejüket, a Vltava folyó partján fekvő pályán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: EJU)