Spanyolország volt a koronavírus-járvány által egyik legsúlyosabban érintett ország Európában, a judóban visszatérni a normál edzésekhez sokáig távoli álomnak tűnt.




Carmen Calvo Fernandez, a Spanyol Judo Szövetség rendezvény és kommunikációs igazgatója, az EJU oktatási alelnökének asszisztense mutatta be országa jelenlegi helyzetét. A legnehezebb időszak után a korlátozások feloldása még mindig régiótól függ. Spanyolországban már három régióban gyakorolhatják szabadon – de lehetőleg létszámkorlátozással – a judót, a többi régióban is szabad már a közös gyakorlás, de még személyes érintkezések nélkül.



A koronavírus-járvány idején a spanyol szövetség, a regionális szövetségek és a klubok folyamatosan egyeztettek a szakemberekkel, különféle edzésmódszereket fejlesztettek ki, és természetesen sokan online tréningeken vettek részt. Megragadták az alkalmat arra, hogy megpróbálják a spanyol judósokat jobban megismertetni a válogatott legjobbjaival, akik ezekben a napokban példaképként szolgáltak – különösen a fiatalabb – judokák számára.




A spanyol szövetség betartja a hatóságok biztonsági előírásait, emellett a biztonsági kampány mellett gazdasági intézkedéseket indított a klubok támogatására. Fórumot szervezett a szövetség edzői számára, amelynek során bemutatta az összes protokollt, a pénzügyi támogatási intézkedéseket és a kommunikációs kampányt. A fórumon részt vett Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság elnöke és Juan C. Barcos, a Spanyol Judo Szövetség elnöke, és csaknem ötszáz edző.

 



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: EJU)