A sportág francia szupersztárja a tokiói olimpia elhalasztásának bejelentése után elgondolkodott a visszavonulásról, a kétszeres olimpiai bajnok végül úgy döntött: 2024-ben Párizsban kívánja befejezni karrierjét.




A 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpiai bajnok Teddy Riner célja egy újabb aranyérmet szerezni, így még vastagabb tollal írná át a nevét a francia sport és a világ judosportjának történelemkönyvébe.

A koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy jövő nyárra halasztja a tokiói olimpiát. Teddy Rinernek még egy évet kell várnia arra, hogy megszerezhesse a harmadik ötkarikás aranyérmét.

„A bejelentés pillanatában azt mondtam magamnak, vége, befejezem – árulta el a tízszeres világbajnok klasszis. – Nem akartam jövő nyárig folytatni, de ez lett volna a könnyebb megoldás. A feleségemnek köszönhetően aztán gyorsan rájöttem, hogy a megfutamodásnak nincs értelme. S hogyan jött a képbe Párizs, a 2024-es olimpia? Az egy évvel lerövidített olimpiai ciklus előnyös lesz nekem, 2021 és 2024 között a dolgok gyorsan mennek majd. Nem csak rajtam múlik majd, de megcélzom Párizst, az a cél, hogy ott fejezzem be a pályafutásomat. Persze, ezt megelőzően feltétlenül szeretnék sikerrel járni Tokióban...”



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Le10sport
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)