Jean Luc Rouge, a Francia Judo Szövetség elnöke volt az Europe 1 Sport vendége, a beszélgetés során szóbe került, hogy ezentúl minden évben lehet felnőtt világbajnokság.




Jean Luc Rouge (balról) és Marius L. Vizer, az IJF elnöke
a 2017-es budapesti világbajnokság sorsolásán


„A 2021-es esztendő igazi újdonságot hoz a sportágban, hiszen ez lesz az első év, amikor a világbajnokságra is sor kerül az olimpia mellett” – jelentette be a sportvezető.

Jean Luc Rouge elmondta, a koronavírus-járvány súlyosan érintette a judosportot is, de a sportág fokozatosan talpraáll. Franciaországban már az igazolt sportolók visszatérhetnek az edzőtermekbe, de egyelőre a távolságtartásra vonatkozó szabályokat be kell tartaniuk.

A Nemzetközi Judo Szövetség főtitkáraként megragadta az alkalmat, és bejelentett: a jövőben évente rendeznék meg a felnőtt világbajnokságot is.

„A judovilágban szeptember elejétől térhetnek vissza a nemzetközi versenyek, az első francia bajnokságra október elején kerül sor Brestben – mondta Jean Luc Rouge, aki 1975-ben nyert világbajnoki aranyérmet. – A világbajnoksággal kapcsolatban mindent átgondolunk. Korábban kétévente váltakozó világbajnokságokat rendeztünk az olimpiai játékokkal, majd az olimpia évétől eltekintve minden évben volt vébé. Elképzelhető, hogy 2021-től kezdve minden évben sor kerül majd rá.”

Ebben az évben Taskent adott volna otthont a világbajnokságnak, az eseményt 2021-re halasztották. 2022-ben Budapest lesz a sportág legrangosabb eseményének házigazdája.

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Europe 1 Sport
Fotó: MJSZ, Horváth György)