A Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, Marius Vizer levelet juttatott el a világ valamennyi nemzeti szövetségéhez, ebben a World Judo Tour újraindulásáról is szó esik.




Özbas Szofi (fehérben) a World Judo Tour budapesti állomásán, 2019-ben


Kedves judocsalád!

Őszintén reméljük, hogy jól vagytok és pozitívak tudtatok maradni ebben a nehéz időszakban!

Részletekbe menően figyelemmel követjük az egészségügyi helyzetet, az egyes kormányok ajánlásait szerte a világon, ami közben még országok állnak hadban a koronavírussal. Nagy örömmel látjuk, hogy néhány országban már megnyílnak a határok, reméljük, ez a folyamat hamarosan teljes régiókra lesz jellemző, s végül az egész világon újra szabadon lehet majd közlekedni.

A terveink szerint – azokon a helyeken, ahol ez lehetségessé válik – megpróbáljuk bepótolni az elmaradt eseményeket, szem előtt tartva az egyenlőség elvét, sportszerű lehetőséget adva mindenki számára, hogy részt vehessen az olimpiai kvalifikációs viadalokon. A célunk a World Judo Tour újraindítása, amilyen hamar csak lehetséges.

Az IJF pillanatnyi terve az, hogy szeptemberben újrakezdődhet a World Judo Tour, de a koronavírus-járvány hatásaira sajnos nem lehetünk befolyással. Abban reménykedünk, hogy az egészségügyi krízis nem akadályozza tovább a közlekedést és a munkakörülményeket.

Várjuk, hogy újra találkozhassunk, addig is jó egészséget és biztonságot kívánunk!

Marius L. Vizer
IJF elnök




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF
Fotó: MJSZ, Horváth György)