A szlovénok Európa-bajnok klasszisa, Rok Draksic két évvel meghosszabbítható kétéves szerződést kötött a Finn Judo Szövetséggel, szövetségi kapitányként azért dolgozik majd, hogy sikeressé tegye a finn judót – számolt be róla a Judoinside.




A harminchárom esztendős Rok Draksic pályafutása során három olimpián képviselhette hazája színeit, 2013-ban Budapesten nyert Európa-bajnoki címet, emellett ötször állhatott fel a kontinensbajnoki dobogó harmadik fokára.

Pályafutását 2017-ben fejezte be, az elmúlt időszakban Szlovénia legnagyobb klubjában, a Bezigradnál edzősködött, s emellett részt vett a Szlovén Olimpiai Bizottság edzésprogramjának irányításában is. Tanítványai közé tartozott Gombóc Adrián is, aki 2018-ban Európa-bajnoki címig jutott, többek között Rok Draksic segítségének köszönhetően.

„Tavaly ősz óta dolgozunk rajta, hogy a válogatott irányításában ritmust váltsunk, s most végre a helyére került a vezetőedző is. Rok Finnországba érkezése nagy nyereség az egész finn judosport számára. Igazi kihívásként tekint a feladatra, s meggyőződésem, hogy vele magasabb szintre léphetnek a legjobbjaink” – fogalmazott a finn szövetség menedzsere, Jaana Jokinen, hozzátéve: Helsinkiben nemzetközi szintű edzéslehetőséget biztosítanak a válogatott tagjai számára.

„Izgatott vagyok, akár egy kisgyerek, nagyon várom a közös munka elkezdését. Rengeteg videót megnéztem a finn judósokról, nem lesz ismeretlen számomra a társaság. – nyilatkozta Rok Draksic a finn Yle nevű portálnak. – Edzőként nem ígérek senkinek sem könnyű feladatokat, a tatami világában csak Pitbullnak hívnak. Azért jöttem Finnországba, mert nagyobbá és sikeresebbé akarom itt tenni a judót a jelenleginél. Ha ebben nem hinnék, akkor nem edzősködnék tovább. Ugyanakkor tudom, hogy siker nélkül az előrelépés egyáltalán nem lehetséges, érmeket kell gyűjtenünk a nemzetközi sorozatokban. Az az álmom, hogy az olimpiai dobogóig juttathassam el a versenyzőimet, oda, ahová nekem nem sikerült eljutnom...”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Judoinside
Yle)