„Nagyon bajban vagyunk és aggódunk” – üzent haza az argentinok kilencszeres kontinensbajnoki érmes judósa, a harmincöt esztendős Emmanuel Lucenti, aki négy hónapja feleségével és kisgyermekével Grúziában ragadt – írja a TyC Sports.




A tucumáni illetőségű sportoló azon argentinok egyike, aki a koronavírus-világjárvány miatt még nem tudott visszatérni a hazájába. Emmanuel Lucenti három olimpián képviselte az argentin színeket, s a negyedikre való felkészülésül választotta Grúziát, január utolsó napjaiban utazott feleségével és egyéves kisfiával a kaukázusi országba.

„Azért jöttünk Tbiliszibe, hogy felkészüljek a tokiói olimpiára, részt vettem volna március végén a grúziai Grand Prix-viadalon is. Grúzia olyan ország, ahol nagyon magas színvonalon űzik a judót, és elég olcsó is ahhoz, hogy jól fel lehessen készülni” – mondta Lucenti.

„Most azonban nagyon nagy bajban vagyunk, nem tudunk visszatérni Argentínába. Kifizettük a jegyeinket, és már nincs pénzünk szeptemberig maradni, amikor az argentin repülőtér működni kezd. Az elmúlt hónapokban ötször költöztünk, mert nem volt elég pénzünk. Szerencsére az alapvető dolgokat még meg tudjuk oldani” – magyarázta.

Grúziában már feloldották a legszigorúbb tilalmakat, de este kilenctől reggel hatig továbbra is kijárási korlátozások vannak életben. Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és bankok a korlátozások idején is folyamatosan nyitva tartottak.

Lucenti elárulta, csak a törökországi argentin nagykövetség pénzügyi támogatásával tudtak eddig kitartani, bízik benne, hogy találnak megoldást a hazatérésre.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: TyC Sports
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)