2021-ben Közép-Ázsia lesz a judo otthona, Üzbegisztán fővárosa, Taskent rendezheti meg a felnőtt világbajnokságot, erről írtak alá együttműködési megállapodást a felek.




Azizjon Kamilov (balról) és Marius L. Vizer az aláírt megállapodással


Marius L. Vizer, a budapesti székhelyű Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke és Azizjon Kamilov, az Üzbég Judo Szövetség elnöke látta el kézjegyével a világverseny rendezéséről szóló szerződést.

Taskent már évek óta házigazdája az IJF World Tour egyik eseményének, a tavalyi taskenti Grand Prix-t már az új, 12500 néző befogadására alkalmas Humo Arenában rendezték meg, itt kerül majd sor a jövő évi judo vb-re is.

Első alkalommal fordul majd elő, hogy az IJF világversenyéhez csatlakozik a Vakok és Gyengénlátók Nemzetközi Sportszövetségének (IBSA) világversenye is, amelyre közvetlenül az IJF világbajnoksága után kerül sor.

Amint ismeretes, ebben az esztendőben a tokiói olimpia miatt nem lesz világbajnokság, a következő három vb helyszíne pedig már ismert: 2021-ben Taskent, 2022-ben Budapest, 2023-ban pedig Doha ad otthont a sportág legnagyobb eseményének.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF)