A hétvégén a portugáliai Odivelas-ban rendezték meg az idei Bajnokok Ligáját, illetve az Európa-ligát. Tóth Krisztián a CSM Bukarest színeiben lépett tatamira a BL-ben.



A labdarúgás világából „kölcsönözte” az Európai Judo Szövetség a már jól bejáratott neveket, a Bajnokok Ligájában a kontinens nyolc-nyolc legerősebb klubja vehetett részt, az Európa Ligában pedig további tizenhét egyesület indította csapatát.



A Bajnokok Ligájában a férfiaknál a Sporting Lisszabon megvédte első helyét a szentpétervári Javara Néva judósaival szemben, a nőknél pedig a két tavalyi döntős francia csapat után ezúttal a harmadik, az RSC Champigny ünnepelhetett.

A férfiaknál Tóth Krisztián révén volt magyar résztvevő is, világbajnoki ezüstérmesünk ezúttal a román CSM Bukarest együttesét erősítette. Csapata mindkét meccsén 3–2 arányban maradt alul, de a továbbjutás egyik esetben sem a magyar judóson múlt, ő megtette, amiért szerződtették, mindkét párharcát megnyerte.

A Javara Néva elleni összecsapáson a kétszeres Eb-bronzérmes Huszen Halmurzajev ellen nyert a hosszabbításban, vazarival, majd a vigaszágon a szerb Crvena Zvezda ellen a világbajnok Nemanja Majdovot győzte le, ugyancsak a hosszabbításban, intésekkel.



Az Európa Ligában a férfiaknál a grúz harcosok behúzták az első helyet, a nőknél pedig ugyancsak a franciák vihették haza a trófeát, az US Orleans csapata diadalmaskodott.


BAJNOKOK LIGÁJA

FÉRFIAK
1. Sporting Club (portugál)
2. Javara Néva (orosz)
3. Golden Gori (grúz)
3. Crvena Zvezda (szerb)
5. ESBM Blanc-Mesnil (francia)
5. Ratyiborec Jekatyerinburg (orosz)
7. Flam 91 (francia)
7. CSM Bukarest (román)

NŐK
1. RSC Champigny (francia)
2. VCJ Valencia (spanyol)
3. U-CSM Kolozsvár (román)
3. Galatasaray (török)
5. SL Benfica (portugál)
5. Flam 91 (francia)
7. Javara Néva (orosz)
7. JC Pontault Combault (francia)


EURÓPA LIGA

FÉRFIAK
1. Fighter (grúz)
2. Sucy Judo (francia)
3. TSV Abensberg (német)
3. Arisz JC (görög)
5. Edelweiss (német)
5. SGS Judo (francia)
7. JC Rakovica (szerb)
7. Olimp Krasznodar (orosz)

NŐK
1. US Orleans (francia)
2. Szlavija (szerb)
3. SGS Judo (francia)
3. Olimp Krasznodar (orosz)
5. Blanc Mesnil (francia)
5. Academica (portugál)




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)