Az Európai Judo Szövetség vezérkara jó előre tervez, így ma már ismerhetjük a következő négy(!) Európa-bajnokság helyszíneit. 2022-ben Bulgária lesz a házigazda.




A legfrissebb emlékünk a bolgár fővárosból: tavaly
Szigetvári Mercédesz (balról a második) junior Európa-bajnoki címet szerzett


Az már jó ideje ismert, hogy jövőre Prágában kerül sor az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra (újabb jó példa: az eseményre már a jegyárusítást is elkezdték), s arról néhány hete a Judoinfo is hírt adott, hogy a 2021-es Európa-bajnokság házigazdájának a számunkra is szép emlékű Lisszabont (2008-ban Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva és Braun Ákos bronzérmet szerzett a portugáliai kontinensbajnokságon) választották.

Az EJU hivatalos honlapján mos bejelentették: Szergej Szolovejcsik, az EJU elnöke, Krasszen Kalev, Bulgária sportminisztere és Rumen Sztojlov, a Bolgár Judo Szövetség elnöke szerződést kötött arról, hogy 2022-ben Szófia lesz a felnőtt Eb helyszíne.

Tegyük hozzá: már a 2023-as helyszín is ismert, amennyiben a judosportban nem lesz jelentős változás, és továbbra is az Európa Játékok része lesz a sportág Európa-bajnoksága, akkor a lengyelországi Krakkóba készülhetnek majd a kontinens legjobbjai.

Hasonlóan ismerjük már a programot a világbajnokságok tekintetében is: 2020-ban a tokiói olimpia lesz a fő esemény, nem rendeznek külön világbajnokságot. 2021-ben Bécs, 2022-ben nagy örömünkre ismét Budapest, 2023-ban pedig a katari főváros, Doha ad otthont a sportág legrangosabb viadalának.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Gombkötő Roland
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)