Elhunyt Jack Hatton, az amerikai válogatott huszonnégy esztendős judósa, aki a 2020-as tokiói olimpiára készült. Az amerikai szövetség „hirtelen és váratlan” halálról ír, klubja megrázó közleményt adott ki.




Elhunyt Jack Hatton amerikai judós, aki áprilisban bronzérmes lett a pánamerikai bajnokságon, és a jövő évi tokiói olimpiára készült. A huszonnégy éves, 81 kilogrammos versenyző halálának oka egyelőre ismeretlen, az Egyesült Államok judoszövetsége csak annyit közölt, hogy „hirtelen és váratlanul” halt meg.

Hattont 2017-ben Ungvári Attila verte ki a budapesti világbajnokságon. „Judo Jack” – ahogyan hazájában becézték – súlycsoportjában a huszonkilencedik, már olimpiai kvótát érő helyen állt a világranglistán, jó eséllyel ott lehetett volna a 2020-as játékokon. A búcsúüzenetek szerint kedvelt, barátságos sportember volt.




Hatton (középen ül) néhány napja érmet szerzett Limában


Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke így fejezte ki együttérzését: „Megrendített az amerikai judoválogatott Jack Hatton váratlan halála. A nemzetközi szövetség nevében is küldöm együttérzésemet Jack családjának és barátainak és az amerikai judósoknak” – írta.

A halál okáról egyelőre Amerikában sem közöltek semmit, de a BBC idézi Hatton klubjának a közleményét, amelynek utolsó bekezdése így szól: „Ha ön vagy szerette depresszióval vagy mentális gondokkal küzd, kérjük, keressen segítséget vagy beszéljen valakivel”…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Index
IJF
Fotó: IJF, Team USA)