Brazília olimpiai bajnoka, a vb-aranyérmes, háromszoros kontinensbajnok Rafaela Silva doppingtesztje pozitív eredményt hozott, a tiltott listán szereplő fenoterolt találtak a szervezetében.




A tiltott szert asztma kezelésére használják, az AFP francia hírügynökség jelentése szerint Rafaela Silva – aki a tokiói világbajnokságon bronzérmet nyert – azt mondta: „A doppingtesztem pozitív lett, de ezt az anyagot sohasem használtam, nem vagyok asztmás. Tiszta vagyok. Továbbra is edzek és harcolok az ártatlanságom bizonyítása érdekében.”

Rafaela Silva doppingtesztjét augusztus 9-én, a limai Pánamerikai Játékok során végezték el, ahol a brazil versenyző megnyerte az 57 kilogrammos kategória küzdelmeit. Ezt követően bronzérmet nyert a Tokióban megrendezett világbajnokságon, s reméli, hogy jövőre a japán fővárosban megvédheti olimpiai címét.



„Az augusztus huszonkilencedén, a világbajnokságon elvégzett doppingteszt nem mutatta ki fenoterol jelenlétét” – mondta Rafaela Silva, aki úgy véli, hogy egy barátjának hét hónapos, asztmás kisbabája miatt – akivel gyakran érintkezett – kerülhetett a szervezetébe a tiltott anyag.

A sportoló ügyvédje, Bichara Neto azt mondta újságíróknak, hogy a judóst nem függesztették fel. Érdekesség, hogy az IJF World Tour következő állomása, a riói Grand Slam-torna házigazdája éppen Brazília lesz a jövő hétvégén.

FRISSÍTÉS: a brazil hírügynökség beszámolója szerint Rafaela Silvát megfosztották a Limában megszerzett kontinensbajnoki aranyérmétől. A tokiói világbajnokság eredményéről – ahol Silva negatív doppingmintát szolgáltatott – egyelőre nincs hír.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: AFP
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)