Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump a washingtoni Fehér Házban fogadta Mongólia – és a Mongol Judo Szövetség – elnökét, Khaltmaa Battulgát.




A történelmi jelentőségű találkozón Donald Trump így fogalmazott: „Mongólia ragyogó harcosokat, remek birkózókat, nagy bajnokokat ad”.

Battulga – akit 2017-ben választottak Mongólia elnökévé – jól ismert a judo iránti szenvedélyes elkötelezettségéről, rendszeresen jelen van a Nemzetközi Judo Szövetség legjelentősebb eseményein, így hazánkban járt a 2017-es budapesti világbajnokságon, de részt vett a tavalyi bakui judo vb-n is.

Donald Trump is vett már részt IJF-eseményen: a 2012-es veterán világbajnokságnak a későbbi elnök tulajdonában lévő Doral Resort adott otthont Floridában.




Érdekesség, hogy a mongol elnök amerikai útján jó néhány remek – már az Egyesült Államokban élő – mongol judóssal is felvette a kapcsolatot, többek között Sanjaasuren Myaragchaa, Sainjargal Nyam-Ochir, Damdin Suldbayar és Dorjderem Munkhbayasgalan is találkozott Battulgával.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: IJF)