A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) nagyköveteként tért vissza Montrealba Nadia Comaneci román tornász, aki 1976-ban a kanadai városban megrendezett olimpián érte el a tornasport első tökéletes pontszámú gyakorlatát.




Comaneci-et Marius Vizer, az IJF elnöke kérte fel a helyi Grand Prix-verseny alkalmából. „Nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, szeretem a judót, a sportág hangulatát, amit Marius Vizer tesz a sportolókért – idézi az Egyesült Államokban élő Comaneci-et az insidethegames.biz. – Bár sohasem judóztam, fontosnak tartom, hogy más sportágak képviselői is népszerűsítsék ezt a szakágat.”




A háromszoros olimpiai bajnok elmondta, a judo és a torna között hasonlóság, hogy kemény munka szükséges a sikerhez, türelem és alázat kell hozzá, s nem feltétlenül a vele született tehetség hozza meg a sikert. Montrealról elmondta, része az életének, hiszen ha róla van szó, mindig az 1976-os képeit mutatják meg, és erről beszélnek.




„Még egy parkot is elneveztek rólam, ami nagyon hízelgő. Öröm visszatérni, és örömmel ünneplem a judo első itteni Grand Prix-versenyét is” – mondta Comaneci.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Emanuele Di Feliciantonio)