A Nemzetközi Judo Szövetség visszavonta a versenyrendezési engedélyt a hágai Grand Prix szervezőitől, akik pénzügyi nehézségek miatt nem rendezik meg a 2019-es és 2020-as holland GP-t.



Pupp Réka (jobbról) a tavalyi hágai GP dobogóján

Nagy veszteség érte a holland judosportot, a döntést azok után kellett meghozni, hogy Hága 2017-ben négy esztendőre vállalta a GP rendezési költségeinek jelentős részét. Az idei holland GP-re november 15. és 17. között került volna sor.

„Nagyon szomorú kötelezettség ezt bejelenteni, de a verseny megrendezéséhez szükséges forrásokat nem tudjuk biztosítani – mondta a Holland Judo Szövetség elnöke, Felix Thieme. – A költségek nagyjából kilencszáz-ötvenezer euróra rúgtak, ezt pedig nem tudtuk mind előteremteni.“

Hága tavaly második alkalommal szerepelt a World Judo Tour eseményei között, a 2017-es Grand Prix-viadalon egyetlen magyar induló volt, Vér Gábor helyezetlenül zárta a tornát. 2018-ban Pupp Réka a dobogó harmadik fokára állhatott, Cirjenics Miklós az ötödik, Ungvári Miklós pedig a hetedik helyen végzett.

Hágában persze már korábban is nagy szerepet kapott a judo, például 1996-ban, amikor Pekli Mária ezüstérmet szerzett a hágai Európa-bajnokságon, Csősz Imre és Gránicz Éva az ötödik, Kovács Antal pedig a hetedik helyen zárt…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)