Portugália fővárosa, Lisszabon lesz a 2021-es Európa-bajnokság házigazdája, a „világ legjobb sportolónőjének tiszteletére” – jelentette be Jorge Fernandez, a Portugál Judo Szövetség elnöke.




A sportvezető a portugálok ötszörös Európa-bajnoknőjére, a harminchárom esztendős Telma Monteiróra utalt, aki olimpiai bronzérme mellett négy világbajnoki ezüstöt és egy bronzot, az öt Európa-bajnoki cím mellett pedig további egy ezüst- és har bronzérmet jegyez, kétség kívül rendkívüli pályafutást mondhat magáénak.

Az Európai Judo Szövetség döntését kommentálva Jorge Fernandes elmondta, Lisszabon 2008 után ad ismét otthont a kontinensbajnokságnak (Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva és Braun Ákos pedig bronzérmet szerzett), a versenyre 2021. április 29. és május 2. között kerül majd sor az Altice Arenában. Az elnök a tervezett költségvetés kapcsán megjegyezte: a rendezés egymillió eurót meghaladó összeget emészt majd fel.




Ungvári Miklós (balról) a 2008-as lisszaboni Eb dobogóján


Az idei Európa-bajnokságot a minszki Európa Játékok keretében rendezik meg június 25. és 27. között, 2020-ban pedig Prága lesz a kontinensviadal házigazdája.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Judoinside
Fotó: EJU, Carlos Ferreira
IJF, Záhonyi Tamás)