A brit judolegenda, a kétszeres olimpiai ezüstérmes, ötszörös Európa-bajnok Neil Adams a párizsi szupertornán vehette át a kilencedik danfokozatról szóló diplomát Marius Vizertől, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnökétől.




Neil Adams az IJF Hallhatatlanok csarnokának tagja, a nemzetközi szövetség versenybírói ellenőre, a „judo hangja”, kiemelet események szakkommentátora, szakmai videók, bemutatók, továbbképzések rendszeres résztvevője.

A judo legmagasabb danfokozata a tizedik dan, amelyet a küzdősport-harcművészet őshazájában, Japánban a Kodokan Intézet mindeddig tizenöt – egyaránt japán – judomesternek adott át. A Nemzetközi Judo Szövetség napjainkig öt mester életútját ismerte el a tizedik danfokozattal, legutóbb éppen a 2017-es budapesti világbajnokságon vehette át az elismerést Franco Capeletti, az IJF Kata Bizottságának vezetője.

A legmagasabb danfokozatot, a kilencediket Magyarországon Galla Ferenc professzor kapta meg. A judosport magyarországi meghonosításáért rengeteget dolgozó tanár úrtól januárban vettek végső búcsút családtagjai, barátai, kollégái, sporttársai és tanítványai.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: IJF)