Hétfőn megnyitotta kapuit a z Európai Judo Szövetség olimpiai edzőtábora Mittersillben, a hagyományos ausztriai évnyitó táborba negyvenhat ország több mint ezeregyszáz judósa regisztrált!




A mittersilli Olimpiai Edzőközpont fenállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli, évek óta a Salzburg közelében fekvő osztrák településen kezdik a felkészülést a világ legjobb judósai. Így van ez most is: a január 16-ig tartó táborba negyvenhat ország több mint ezeregyszáz judósa jelentkezett, de a szervezők szerint ez a szám még emelkedhet, hiszen még érkezhetnek újak is, nem mindenki tölt kilenc napot Ausztriában.




Négy súlycsoportbóln a világranglista vezetője is Ausztriában edz ezekben a napokban, Mittersillben van többek között a japán világbajnok Hifumi Abe, az orosz olimpiai bajnok Haszan Halmurzajev, és a hollandok két világranglista elsője, Michael Korrel és Guusje Steenhuis is. Természetesen a magyar válogatott számára is fontos állomás Mittersill, legjobbjaink itt készülnek a szezon első viadalára, a január 19-én rajtoló tuniszi Grand Prix-re.




A mittersilli tábor még egy fontos eseménynek is otthont ad majd: a hétvégén itt rendezik meg a Nemzetközi Judo Szövetség bírói és edzői szemináriumát, amelyre előzetesen 54 ország 198 küldötte regisztrált. A szemináriumon olyan judolegendák is részt vesznek, mint Jamasita Jaszuhiro, Neil Adams és Dzson ki Jong, a téma pedig a szabályváltoztatások értelmezése lesz.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: OEJV
Fotó: Mittersill plus Tourismus)